Prev Next Strona:

Nendo adds backyard elements to retail space for by in japan

Uniting elements from both domestic and commercial notions of the ‘backyard’, nendo has created the retail scheme for ‘backyard by | n’ — an original brand exclusive to the japanese designer’s own products — located in the seibu sogo department stores in tokyo’s ikebukuro and shibuya, and in the yokohama sogo space. while the name refers to two distinct concepts — a shop’s storage space and an outdoor site for free play — the interior plan reflects these approaches through its use of material and color.

Minimal white fixtures bring out the vast variety of the merchandise, and the plinths’ plywood texture gradually appears as a gradient transition towards the base. while many retail spaces tend to hide the plywood bottom of their display cases, nendo’s plan instead reveals it, casually linking the idea of a discreet world of production and the user-based shopping experience.

Czytaj więcej...

Gail Albert halaban peers inside the widows of paris apartments

Gail Albert halaban peers inside the widows of paris apartments
all images © gail albert halaban

As an exploration into the everyday tensions and conventions of urban lifestyles, photographer gail albert halaban looks within the brick-clad, muti-storey spaces inhabited by parisians for her series ‘paris views’. halaban’s lens reveals cinematic atmospheres and intimate stills of the lives occupying these domestic spaces, seemingly peering in to the private worlds of ordinary people. the collection comprises meticulously directed, window-framed versions of daily routine — a family plays instruments, a man sips a coffee, and woman changes her clothes — allowing the viewer to create their own fictional narrative about the characters, activities, and lifestyles illuminated within. although halaban’s photography appears to be voyeuristic, each scene has been carefully coordinated with consent, in turn strengthening her own, and the viewer’s relationship to the community. ‘paris views’ has recently been released by aperture as a 12o page book comprising 6o color images from the deeply personal collection.

Czytaj więcej...

Iredale Pedersen hook architects complete the floating nannup house

image © peter bennetts
all images courtesy of iredale pedersen hook architects

On the way from perth to nannup, australian practice iredale pedersen hook architects has completed the award-winning nannup house as a dynamic response to the wild nature that surrounds it. situated en route from one city to another, the footprint takes on the form of an angular linear arrangement of program. the holiday home is a place of temporary residence which puts importance on the concept of travel by containing within itself a beginning, middle, and end- simply another experience along the road.  located at the threshold between a flood plain and a densely vegetated forest, the home is carefully positioned to minimize the impact on the site. the road leading up to the property follows a trail that needs to be cleared yearly for fire control so as not to affect natural ground. a long steel ramp gradually rises to the lifted house supported by dozens of thin steel columns much like the landscape of exposed trunks. this also ensures a minimal impact on the gently sloping grade and elevates the user above the wild boars and dangerous snakes that reign in the area.

Czytaj więcej...

Hedi slimane designs saint laurent store in milan

Luxury fashion label saint laurent has opened a new store in the italian city of milan, with interiors designed by the brand’s creative director hedi slimane. continuing the refined style of saint laurent’s other flagship outlets, the scheme boasts highly polished marble surfaces, interrupted with a series of reflective and transparent furnishings. a central staircase clad with vertical slats is found at the heart of the volume, surrounded by carefully positioned display units and cantilevered seating that protrudes from the structure’s marbled walls.

Czytaj więcej...

NEON reflects house of mirrors in sydney for sculpture by the sea

NEON reflects house of mirrors in sydney for sculpture by the sea
images courtesy of sculpture by the sea

london and melbourne based design practice NEON have set their ‘house of mirrors’ along the picturesque coastal walk from bondi beach to tamarama beach in sydney. presented for this year’s edition of sculpture by the sea — running from now until november 9th, 2014 — the monumental installation is conceived as a reinterpretation of the traditional construction of an australian beach hut.

The cubed volume comprises a modular arrangement of gabion cages, typically filled with rocks, yet intentionally left empty here to create a sense of transparency that allows for views of the ocean. within the interior walls, mirrored surfaces reflect kaleidoscope scenes from the surrounding landscape, enveloping the visitor into a panoramic maze. the house has been envisioned to be almost invisible as it subtly blends into the space that surrounds it, acting as a reflective mass hidden in a cloud of caged constructions.

Czytaj więcej...